Chcete zhubnout přebytečná https://www.grada.cz/osetrovatelstvi-zalozene-na-dukazech-7431/ kila, a to za co nejkratší časový úsek? Keto dieta pro vás může být tím správným směrem. Tato dieta je založena na zvýšeném příjmu jídel plných bílkovin, a naopak na omezení sacharidů a tuků. Vaše tělo se dostane do takzvané ketózy a začne čerpat energii z tukových zásob. Je to jednoduché, efektivní a založené na ketóze, což je pro tělo přirozený fyziologický stav.rozřízlé avokádo

Jaký je průběh keto diety?
Tato dieta se skládá ze tří fází, které na sebe plynule navážou. Všechny fáze trvají stejně dlouhou dobu a jsou naprosto nezbytné, nelze žádnou vynechat.

  • Fáze číslo 1 = kompletní nahrazení – během této fáze se budete muset rozloučit kompletně se svým jídelníčkem, budete muset konzumovat pouze výhradně proteinové potraviny a doplňovat je čerstvou zeleninou. V tomto stádiu dojde k největšímu úbytku váhy, a právě proto se tato fáze nazývá hubnoucí.
  • Fáze číslo 2 = stabilizace – jedno proteinové jídlo bude nahrazeno běžným zdravým pokrmem, vaše tělo si opět začíná zvykat na tuky a sacharidy, čímž předcházíme jojo efektu, vysoké koncentraci inzulinu a ukládání zásob na horší časy
  • Fáze číslo 3 = fixace – zde jsou již dvě proteinová jídla nahrazena běžnou zdravou stravou. Tato fáze je finální, vaše tělo si zcela zvyklo i na sacharidy a na tuky a nebude díky tomu hrozit jojo efekt.

červené smoothie
Zásady, které nezapomeňte dodržovat
Během všech fází nezapomínejte na pitný režim. Je potřeba denně vypít alespoň dva až tři litry neochucené vody nebo bylinkových čajů. Zapomeňte na slazené nápoje, které jsou plné cukrů. Dbejte také na pravidelnost, je dobré jíst každý den ve stejnou dobu, aby si na to vaše tělo zvyklo a vy tak neměli zbytečně hlad během dne. Posledním bodem, na který rozhodně nezapomínejte, je také konzumace dostatku zeleniny. Optimální je zkonzumovat okolo půl kilogramu povolené zeleniny denně, ideálně v čerstvé formě, nebo upravené bez zbytečného tuku.